Дата публікації:
25 лютого 2017
Кількість переглядів:
1517
Поділитися:

Cтуденти кафедри журналістики та філології Альона Долгополова й Артем Прохода разом зі студенткою кафедри германської філології Ксенією Чорною зняли фільм про Івана Даценка – людину дивовижної долі, льотчика-бомбардувальника, Героя СРСР.

Іван Даценко під час Другої світової потрапив у німецький полон і офіційно вважається зниклим безвісти 19 квітня 1944 року. Насправді ж йому вдалося вирватися, а потім утекти в Канаду, щоб не наразитися на репресії своїх. У Канаді Іван Даценко потрапив до резервації індіанського племені ірокезів і доживав віку в статусі вождя з іменем ТойХтоПройшовКрізьВогонь. Однойменну стрічку зняв у 2011 український режисер Михайло Іллєнко (продюсерський центр «ІнсайтМедіа»).

Студенти побували на малій батьківщині льотчика – у селі Чернечий Яр та в Диканьці на Полтавщині, зняли репортаж-відеонарис і подали на конкурс «Видатні українці Канади». Технічне забезпечення надала студентська телестудія СумДУ "студТV “11 поверх“".

Конкурс проводить канадсько-українська організація O.W.L. Open World Learning до 150-річчя Канади та 125-річчя перших українських поселень у Канаді. Фіналісти зможуть улітку безкоштовно відвідати Канаду, щоб удоскналити свою англійську, ознайомитися з країною, місцевою громадою та українською діаспорою.

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.