Дата публікації:
21 грудня 2016
Кількість переглядів:
1690
Поділитися:

Яким був Тростянець у середині XVII століття, що спричинило Голодомор 1932-1933 років, що збурило робітників місцевого цукрозаводу у 1918 році до страйку та яка роль партизанського загону у звільненні Тростянця від кайзерівських військ – про це можна прочитати в новому науково-популярному виданні “Тростянець: нариси історії”.

Презентація краєзнавчої розвідки відбулася на Святого Миколая в Тростянецькому палаці Голіцина за участі автора, представників громадськості, керівників району, міського голови та науковців Сумського державного університету.

Автор видання - тростянчанин, історик Микола Артюшенко - упродовж кількох десятиліть вів пошукову краєзнавчу роботу, результатом якої стало відкриття музею в Боромлі, а також видання п’яти книг. Нариси історії написані на підставі результатів археологічних розкопок, архівних матеріалів, публікацій преси, досліджень краєзнавців, спогадів очевидців.

Науково-популярне видання тиражем у тисячу примірників фінансувалося Тростянецькою міськрадою. Літературно-художнє редагування, верстку, макет та дизайн здійснювали викладачі кафедри журналістики та філології СумДУ Володимир Садівничий та Василь Чубур.

Книга “Тростянець: нариси історії” незабаром з’явиться в шкільних та публічних бібліотеках міста й стане в пригоді всім, хто не байдужий до нашої трагічної, але й величної історії.

Раїса Стоян, провідний фахівець кафедри журналістики та філології 

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.