Дата публікації:
15 грудня 2016
Кількість переглядів:
965
Поділитися:

Правда тих, хто живе по інший бік лінії розмежування на Сході України; масові вбивства в Сирії, Лівії та інших країнах; безробіття, яке відправляє наших людей у чужі світи; радіоведучий, котрий переповідає новини, наспівуючи пісень, – лише деякі теми 13-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини "Docudays UA".

Одна з фестивальних локацій, де майбутні журналісти мають можливість переглянути та обговорити фільми, – телестудія кафедри журналістики та філології СумДУ.

Лейтмотив цьогорічного фестивалю – "Крізь ілюзії", адже країни та народи прощаються нині з багатьма ілюзіями. Неігрове кіно вітчизняних та зарубіжних митців цікаве не лише поглядами на світовлаштування, а й яскравою аудіовізуальною стилістикою, драматургією та режисурою, із неодмінним виразним крупним планом людини.

Очікується, що цьогорічний Docudays UA переглянуть жителі понад 250 міст та містечок України. Серед новацій – національний конкурс "DOCU/Україна", у програмі якого дев'ять короткометражок молодих українських режисерів.

Раїса Стоян, провідний фахівець кафедри журналістики та філології СумДУ, тележурналіст

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.