Дата публікації:
10 листопада 2016
Кількість переглядів:
1039
Поділитися:

Країна відзначала 9 листопада День української писемності та мови. Зробили свій внесок на честь вшанування найбільшої цінності народу й студенти кафедри журналістики та філології. Першокурсники спеціальностей "Журналістика" та "Реклама і зв`язки з громадськістю" спробували уявити день без мови. Захід організувала куратор першого курсу Наталія Прокопенко.

Студенти продекламували 10 заповідей Івана Огієнка та озвучили цікаві факти про українську мову, обговорили проблему суржика. Валентина Рожкова, Катерина Шестак та Вікторія Кобзенко поділилися з однокурсниками своєю творчістю.

Майбутні журналісти та рекламісти замислилися, що зробили їхні предки, щоб звільнити національну мову від переслідувань та утисків. І що повинні зробити вони, щоб ще більше збагатити її, піднести на світовий рівень.

Ведучі заходу наголосили: саме завдяки тому, що попередні покоління витримали боротьбу й відстояли українську мову, ми тепер можемо нею вільно говорити. Минають царства, руйнуються міста, вмирають і народжуються люди. Невмируща лише мова. І доки особистість розмовляє, вона ще особистість.

Каріна Хачатар`ян, ЖТ-61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.