Дата публікації:
13 вересня 2016
Кількість переглядів:
1814
Поділитися:

 

Розпочався новий навчальний рік, а це значить, що в університеті, крім академічних занять, роботу розпочнуть гуртки, клуби та секції. Уже зовсім скоро свою роботу відновить Школа журналістики СумДУ для школярів, однак не всі вихованці, які займалися в гуртку минулого року, повернуться до занять, адже вони вже стали студентами. Чи допомогла Школа журналістики визначитися з майбутньою професією, скласти творчий конкурс та обрати ВНЗ, розповідають випускники гуртка.

Аліна Вакуленко: «Я навчаюся в СумДУ, спеціальність «журналістика». Які мої враження про університет? Студентське життя захопило мене з перших днів – я брала участь у посвяті студентів, стала частиною команди студентського самоврядування. Предмети дуже цікаві, викладачі − гарні. На парах з основ реклами та основ журналістики відкрила для себе багато нового, бо дуже якісна подача матеріалу. Загалом я щаслива, що обрала СумДУ та журналістику!».

Альона Болотова: «Навчаюся в СумДУ, спеціальність «журналістика». Те, що я очікувала від університету, я отримала: багато цікавих заходів, секцій − уже записалася на танці та буду брати участь у конкурсі талантів першокурсників «Золотий інтеграл».

Катерина Баєва: «Я обрала Сумський державний університет та спеціальність «журналістика». Найбільше подобається те, що я займаюся тією справою і навчаюсь тим предметам, які у мене викликають задоволення, і які мені в майбутньому стовідсотково знадобляться».

Даша Данілова: «Навчаюся в СумДУ, спеціальність – психологія. Чесно кажучи, важкувато не зірватися й не піти за групою журналістів та слухати їхні лекції. Взагалі, хороший журналіст – це хороший психолог, і тому професія дуже потрібна. Подобається куратор, доволі легка адаптація як в колективі, так і у ВНЗ у цілому».

Надія Рубініна: «Моє місце навчання − Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, спеціальність «журналістика». Тут усе дуже цікаво, дуже рада, що вступила саме в цей виш, і також розумію, що все це завдяки школі журналістики. Емоції – лише позитивні».

Маргарита Скляниченко: «Я склала журналістський творчий конкурс у Київському педагогічному університеті ім. Грінченка на 195 балів, але за системою пріоритетів зараз навчаюся в Харківському національному педагогічному університеті ім. Г. Сковороди на спеціальності «соціальні робота». Спочатку була розчарована, адже більше хотіла займатися журналістикою, але згодом захопилася, мені подобаються предмети й педагоги, тут активне студентське життя, я стала старостою групи й заступником голови медіа-центру. Рада, що вивчаю соціальну педагогіку як науку, адже завжди хотіла допомагати людям, які цього потребують. Журналістику не збираюся полишати, адже покликання журналіста також у допомозі іншим».

Загалом Школу журналістики СумДУ минулого навчального року успішно завершило шестеро вихованок, усі вони складали творчі конкурси на спеціальність «журналістика» до різних вишів України, надзвичайно приємно, що середній бал випускників гуртка на творчому екзамені склав 185 балів, що свідчить про високий рівень підготовки. Четверо з шести випускниць навчаються за кошти державного бюджету.

Ми щиро бажаємо випускникам Школи журналістики СумДУ успіхів у навчанні, натхнення, знайти себе в професії та постійно розвиватися. Вихованцям Школи, які цього року обирають вищий навчальний заклад, бажаємо удачі в підготовці до творчого конкурсу та ЗНО, а також не забувати знаходити час для дозвілля та саморозвитку.

Марина Осюхіна, керівник Школи журналістики СумДУ

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.