Дата публікації:
11 вересня 2016
Кількість переглядів:
2297
Поділитися:

Тепер немає осінніх канікул, можливості по маминій записці не піти на заняття, а є нові предмети, нові друзі. Усе кардинально змінилося

Новий навчальний рік. Здавалося б, нічого особливого, але тепер усе інакше. Замість уроків по 45 хвилин – пари по 80, замість однокласників – одногрупники, замість класу, в якому провчився 11 років – затишні аудиторії, замість директора школи – ректор університету, замість школи – університет. Тепер немає осінніх канікул, можливості по маминій записці не піти на заняття, нові предмети, нові друзі. Усе кардинально змінилося. Учорашні випускники подорослішали. Сьогодні вони – першокурсники, частинка нової історії кафедри журналістики та філології Сумського державного університету.

Цьогоріч кафедра прийняла 43 нових членів у свою сім’ю. Попереду на них чекають незабутні роки: нові знання та вміння, цікаві зустрічі, нові знайомства, конференції, тренінги, цікаві заходи університету, такі як «Міс СумДУ-2017», «Золотий Інтеграл», «Студденс».

Дехто зі студентів уже з перших днів поринув у бурхливе життя Альма-Матер. На День міста першокурсники взяли участь у студентській ході, де представляли свій університет. Минув лише перший тиждень їхнього студентського життя, але вони вже встигли влитися в атмосферу й описують свої враження так:

«Перший тиждень видався важким, тому що починаєш звикати до нового оточення, нової локації, нового темпу життя. Кожну хвилину відчувається відмінність від школи: якщо там поряд з дійсно важливою інформацією кожного дня на мене виливались тонни непотрібної, то в університеті я вчу лише те, що мені знадобиться і займаюсь тим, що мені подобається. Викладачі ставляться до нас ще не так суворо як могли б, але все одно відчувається, що якщо хочеш хороший бал, то бити байдики ніколи», – говорить Катерина Баєва, студентка групи ЖТ-61.

«Сумую за домом… Я з іншого міста, тому трохи тяжко. Але тут я зустріла крутих людей. Тут уже мої друзі. Це мій рідний університет і він вартий того, щоб переїхати до Сум. Я обрала професію журналіста. Подобаються дуже викладачі. Дійсно, сидіти на парах цікаво, викладачі просто чудові. СумДУ назавжди в серці», – ділиться емоціями майбутній журналіст Лариса Бабела. Наразі першокурсники готуються до найяскравішої події – конкурсу талантів «Золотий Інтеграл». Старші товариші допомагають та підтримують. Залишається тільки побажати терпіння, наснаги, посмішок та гарних оцінок!  

Аліна Вакуленко, ЖТ-61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.