Дата публікації:
26 квітня 2016
Кількість переглядів:
943
Поділитися:

Cтуденти кафедри журналістики та філології Сумського державного університету долучилися до створення буктрейлерів. Нагородження учасників та переможців II регіонального конкурсу буктрейлерів відбулося 25 квітня 2016 року. Захід був приурочений до Всесвітнього дня книги й авторського права.

Цьогоріч семеро учасників представили на розгляд журі шість робіт. Крім студентів СумДУ свої роботи на конкурс подали також учасники з Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – Михайло Богданюк і Тарас Орищук, а також учениця 11 класу сумської школи № 15 (представниця школи журналістики СумДУ) Дар’я Данілова.

Третє місце розділили гості конкурсу Михайло Богданюк, Тарас Орищук (буктрейлер на книгу Богдана Грубого «Zебра») і Дар’я Данілова (буктрейлер на книгу Ліни Костенко «Записки українського самашедшого»). Хлопці підтвердили, що буктрейлер – це явище надзвичайно різножанрове. Вони зацікавлювали потенційних читачів власним віршем, наспіваним під гітару. А Даша погортала сторінки знаменитих «Записок українського самашедшого» й провела паралель між книгою й сьогоденням.

Друге місце за свій містичний і загадковий відеоролик на книгу Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита» виборола студентка першого курсу спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю» Катерина Коваленко. Використовуючи кадри однойменного фільму 2005 року та цитати з книги, дівчина поставила перед читачами запитання, відповіді на які вони мають знайти в книзі.

Переможницею стала Христина Опаренко, студентка третього курсу спеціальності «Журналістика» СумДУ, зі зворушливим презентаційним буктрейлером за твором Сергія Єсеніна «Песнь о собаке». Буктрейлер, як і сама книга, не залишать байдужим нікого. Твір є одою чотирилапим друзям і водночас критикою жорстоких хазяїнів.

Нагадаємо, що Всесвітній день книги й авторського права святкують 23 квітня. У 1995 році Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня 1616 року померли Мігель де Сервантес, Вільям Шекспір, Михайло Коцюбинський; пізніше народилися Моріс Дрюон, Володимир Набоков, Григорій Тютюнник.

Буктрейлер – короткий промо-ролик для реклами книг, який став порятунком для видавничої справи у нинішню еру електронних видань і втрати інтересу до читання паперових книг. Буктрейлер дозволяє не лише актуалізувати якусь книгу, допомогти згадати про неї, показати нове прочитання, але й дає можливість творчо розвиватися його авторові. Створюючи рекламний ролик про книгу, можна проявити себе як сценарист, режисер і художник.

Дар’я Кириченко, ЖТ-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.