Дата публікації:
15 квітня 2016
Кількість переглядів:
980
Поділитися:

Третьокурсниця Катерина Смірнова, яка навчається на кафедрі журналістики та філології СумДУ, виборола перше місце на всеукраїнській олімпіаді з «Реклами і зв’язків з громадськістю»

На ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей «Журналістика» та «Реклама і зв’язки з громадськістю», яка проводилася 12–14 квітня в Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені академіка Степана Дем’янчука міста Рівне, нашу кафедру, крім Катерини, гідно представила й Олександра Токар (спеціальність «Журналістика», четвертий курс). За своєю спеціальністю вона теж показала хороший результат, хоч у трійку лідерів цього разу й не потрапила.

Олімпіада проходила в два етапи: тести й творче завдання. Для студентів-журналістів творче завдання полягало в написанні матеріалу на тему громадського контролю, а рекламісти розробляли рекламну кампанію. Загалом в олімпіаді взяли участь 92 студенти з 32 вишів України.

Учасникам олімпіади провели майстер-класи, влаштували екскурсію містом. Головний редактор видавничого дому «ОГО», журналіст і викладач Віталій Голубєв презентував їм свій навчальний посібник «Універсальна журналістика». Особливим гостем олімпіади став директор Інституту журналістики Володимир Різун, який підкреслив: «Олімпіада – спосіб самоідентифікації. Самовизначеність є дуже важливою для фахівця у сфері журналістики».

«Надзвичайно цікаві люди, творча атмосфера – олімпіада стала безцінним досвідом для мене, – зазначила Катерина. – Я дуже пишаюсь тим, що саме мені довелося представити Сумський державний університет на заході такого рівня і я горда тим, що здобула перемогу для кафедри журналістики і філології СумДУ. Мене приємно здивувала легкість тестових завдань, адже весь необхідний матеріал я так чи інакше отримала на лекціях і практичних. Творче завдання викликало деякі складнощі, ми були обмежені в часі, на розробку повноцінної рекламної кампанії відводилось лише дві години. У цілому я дуже задоволена поїздкою та її результатами».

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.